Scroll to Top

CLEARSYNTH by Finch Architects

By admin / Published on Tuesday, 06 Aug 2019 18:16 PM / Comments Off on CLEARSYNTH by Finch Architects / 59 views

CLEARSYNTH by Finch Architects

A 6000 sqft corporate office in Andheri Mumbai for Clearsynth, a company that deals with manufacturing and trading of chemicals for research and Pharma industry is located on the 17th floor. A traditional formal office is constructed in a modern and contemporary style. 4 numbers of lifts open up on either side of the entrance lobby.

CLEARSYNTH by Finch Architects
CLEARSYNTH by Finch Architects

An extruded hexagon forms a double-sided reception and dispatch table. As the name suggests the company’s work values are clear and transparent, the same is reflected in the interior design with an open ceiling and colours used (white and blue). The whole office is a barrier-less interactive space comprising of formal and casual work areas. Maximum use of natural light is made which adds freshness to the entire floor during the work hours. Keeping the hexagon shape as basic design module workstations design is derived from the chemicals structure of hydrocarbons. This pattern facilitated a provision of individual discussion space per work cluster.

The office has been given a young and peppy feel with the introduction of a casual seating area in the center of the floor. The seating in this area is designed around the tree profile symbolizing the synthesis of ideas. An indoor Amphitheatre seating doubles up as a stage for celebrations.

Applying shades of green, blue, fluorescent yellow, this office has a beautiful casual seating & cafe where one would love to relax. Cafe forms a distinct area in the office with contrasting colours of black and yellow. We have kept the areas like receptions and cabins formal and simple. We also added a bit of trendiness to the seat outs and other common areas. Conference and meeting rooms are planned as a glass cubicle with wooden ceiling and floor, which sits right in the center of the office thus breaking the white monotony.

The glass partitions of these areas allow the beautiful view of sunsets. Northeast corner of the office houses a temple with a water body and time out recreation zone, which is separated from work hall with a red brick wall and live plants. Coffee stations are placed at strategic locations cladded with morocco prints to accessories the work hall. Washrooms have been given a rugged grunge look. Commercial decency and trendy feel have come together to make this place wonderful.

For more updates on construction, infrastructure, real estate and allied industries visit: www.infrabuddy.com