Scroll to Top

Patient Friendly Dental Clinic by Architect Germain Canon

By admin / Published on Friday, 07 Dec 2018 17:50 PM / No Comments / 75 views

Patient Friendly Dental Clinic by Architect Germain Canon

Taiwanese dental clinic designed to make patients less afraid to go where architect Germain Canon Belgian architect, photographer and illustrator living in Taipei where he is known to invest deeply in each of these three disciplines, whether to combine them and get better results, or simply to enjoy their specificity. Along with the industrial designer Li Mengshu they have used glass panels to divide the rooms of a Taiwan dental clinic, which features a waiting area designed to feel like a living room (+ slideshow). The clinic, which is in Taoyuan city, has been created to feel accessible to visitors, rather than “hermetic”. “Our aim was to design a clinic we would be less afraid to go to,” said Canon, a Belgian architect who lives in Taipei and is also a photographer and illustrator.”Our aim was to design a clinic we would be less afraid to go to,” said Canon, a Belgian architect who lives in Taipei and is also a photographer and illustrator. The designers used wooden surfaces and glass because they find the materials offer “small surprises” to patients.

Patient Friendly Dental Clinic by Architect Germain Canon
Patient Friendly Dental Clinic by Architect Germain Canon

They completed the space with low furniture, including large floor cushions in the waiting room that make it feel more like a living area. A small room in the practice is a dedicated mini studio for before-and-after treatment photographs. The space is separated from the treatment area with a rectangular glass-enclosed file room, which has shelves for storing patients’ documents. The nearby bathroom is tiled in a zigzag pattern of contrasting colours, and features small wooden shelves with grooves to store toothbrushes and toothpaste. Other architectural projects have explored dental anxiety from a different perspective. Casey Vallance of Cox Rayner Architects used natural materials to create a calming environment for an Australian oral health eduction facility, addressing the high stress levels reported in the profession.

Photography is by Germain Canon.

Information Source: Dezeen

For more updates on news, articles, features on construction, infrastructure, real-estate and allied industries visit: www.infrabuddy.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *