Scroll to Top

Residence at Walkeshwar by Smita Vijaykumar and Yateesh Contractor of reNNovate

By admin / Published on Tuesday, 16 Apr 2019 14:21 PM / No Comments / 167 views

Residence at Walkeshwar by Smita Vijaykumar and Yateesh Contractor of reNNovate

This home was renovated in an old building. A complete renovation of floor, ceiling, furniture, and look was undertaken. The design brief of the client was to create a rich, modern interior with unique accents. The before and after transformation was quite dramatic.

Residence at Walkeshwar by Smita Vijaykumar and Yateesh Contractor of reNNovate
Residence at Walkeshwar by Smita Vijaykumar and Yateesh Contractor of reNNovate

The design was conceptualised with a latte coloured marble to set a beige tone with gold and grey accents. The design palette is modern with grey and white walls bringing out the beige marble tones. Built-in furniture was designed with a pearl finish with push to open systems.

The home lacked adequate sunlight and used lights throughout the day. With another building in front of all their windows, the view outside was also restrictive. The curtains, ceiling and lighting became important to this home in the day and night.

The most impactful in the design is the false ceiling in the living room and family lounge. The wall and ceiling accent is continued to create a unique look. In the living room, a 3D textured board creates that binding. In the family lounge, unique travertine textured leaf wall and ceiling combination create that highlight. The antique gold jaali screen provided as a sliding partition between the living room and the family lounge helps in visual separation and privacy but with a lot of panache. The dull gold pendant light from cerco lighting with the L shaped sofa creates a beautiful balance of the composition.

The entire furniture has been custom made with hand-picked fabrics and textured from D Décor. The dining table, centre table flaunt a rich chocolate brown Armani marble to contrast with the beige floors. Marble has been used on the TV unit and crockery unit with a wall background of a rich grey linen wallpaper from Good Earth. We had also restored their antique centre table with brass inlay to create an added wow factor to the family lounge.

For more updates on construction, infrastructure, real estate and allied industries visit: www.infrabuddy.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *