Scroll to Top

Residence for Parimal Patil by Architect Subodh Dixit

By admin / Published on Friday, 27 Sep 2019 18:37 PM / Comments Off on Residence for Parimal Patil by Architect Subodh Dixit / 59 views

Residence for Parimal Patil by Architect Subodh Dixit

The project was ongoing for 1 year after the builder gave possession to the client. The residence was designed for the couple along with their son. It was decided that the project would be a blend of rustic as well as modern/contemporary interiors. The client handed over the project/residence to the architect in a very raw brickwork stage when the builder did initial plumbing. Hence incorporating bit civil changes entire designing had a free hand to do as per the client’s requirement.

Residence for Parimal Patil by Architect Subodh Dixit
Residence for Parimal Patil by Architect Subodh Dixit

The carpet area of the residence is 2200 sq ft approx. Varied materials used as Italian Marble, different forms of wood and ply to bring in warmth as well as rustic look. Logs of wood, ply, laminates, different forms of sections of wood, veneers etc are used. While using woodcare has been taken that the original beauty of wood would be enhanced and maintained using (Rubio Mono Coat) instead of using typical types of polishes and varnishes. Leather finish rexine is used to create warmth and cosy and homely feel. Glass in different forms and finishes used to create and bring in softness in the design.

The residence interior’s theme is blended with rustic and contemporary design. Study / Son’s room is done with fusion concept in mind. Kitchen, Living Dining contemporary design incorporated. Different forms of wood and its finishes used. Entrance passage being long and narrow, with use of wood and ceiling treatment have tried to eliminate boxy, tunnel effect and create more of inviting feeling. The flooring is designed in such a way that it blends smoothly as we enter the living room.

Kitchen has dado tiles of brown colour resembling cross-sections of wood and rests kitchen trolleys facia and storage colour is in white & yellow colour scheme to create cheery and fresh atmosphere always. Bedrooms, toilets treated as per age of the end-users. For their son’s washroom stone finish wall, concrete ceilings are used. The Son’s bedroom colour scheme kept bold and youthful as black and orange. Customised paintings are done instead of keeping bought out ones to create theme mood as per the design and ambience.

Walls painted in grey tone as the trend “Grey is white” taking care to make the ambience soothing and calm instead of dull with the help of indirect and direct lighting in combination. In terrace for living wall actual plants, trees, creepers are used to give a natural and lively feeling.

For more updates on construction, infrastructure, real estate and allied industries visit: www.infrabuddy.com